onsdag 25 mars 2009

Hur svårt kan det vara?


När man tar höga arvoden som styrelseledamot så borde baskraven förväntas vara att man åtminstone är läskunnig!
Sen att förstå vad som avtalen säger är en annan sak eller?
I Frankrike har man i slutet av legala dokument ett uttryck som säger ”Lu et Approuvé” Läst och förstått. Hade man haft den raden med så hade aldrig detta drev uppkommit. Det hade bara varit att avgå pga inkompetens. Si så puts väck bara Wanja Lundby Wedin, så tar vi in någon som både kan läsa och förstå. Att komma med det ett ”Jag är grundlurad!” haha…

Att Wanja Lundby Wedin inte fått se två dokument som avser AMFs förre vd Elmhagens pension tycker jag är irrelevant, hon har ju sett och skrivit på årsredovisningarna, där det för vilken lekman som helst går att uttyda summorna. Löjligt att använda de osedda dokumenten som försvar och att Thunhammar går ut och ger henne rätt i det som någon slags förmildrande orsak men det är kanske att han nu när drevet går måste kämpa för sin egen position.
I dagens Godmorgon SVT 7.15, (sevärt ovan ) diskuterade bla Sven Hagströmmer ordf i Avaza om att läsa och förstå ett avtal. Jättesvårt om man sitter i en styrelse tydligen, många kringelikrokar i avtalen som ingen nu verkar förstå, alla skjuter ifrån sig och försvarar sig. Men så är det ju förstås inte, det är klart att styrelsen sett men inte brytt sig om det för de vill ju alla ha höga ersättningar så varför stoppa någons lön och bonus och riskera själv att råka ut för samma hyvling. Hagströmmer sa att det är rent löjeväckande att komma med utredningar, granskningar och stämningar. Vad hjälper det? Betala tillbaka bonusen bara sen är det slutsnackat. För något ”Bon pour accord” hade de ju inte heller skrivit på. Det är franska igen och skrivs ofta i köpekontrakt eller abonnemang och betyder att man är skyldig att betala till kontraktstiden går ut vad som än händer.
Hagströmmer utrycker också klokt att så här går det till när en stark vd har en svag styrelse och ser möjligheten att pressa igenom förmåner för egen del i massvis med dokument som han vet ingen orkar läsa. Samt att påtryckning på höga löner och bonus för styrelser är lätt genom att de offentligt redovisas i årsredovisningar.

Tydligt är nu att Wanja Lundby Wedin kämpar för sitt jobb, det är ett massivt och tufft drev som pågår nu och som otvivelaktigt leder till att folk kräver hennes avgång .
Rätt ruggigt faktiskt hur snabbt media kan få omkull en person och knäcka ett imperium.
Men så lätt blir vi nog inte av med Wanja Lundby Wedin även om många nu passar på att försöka bli av med henne. Socialdemokraterna petar ju bara sina egna när det är de är i inbördes konflikt eller personkemin inte funkar. Det blir inget ”Olyckligt” som vår regering petar ministrar med som trampar fel. Lundby Wedin och Sahlin är ju dessutom bundisar så det blir nog svårt.
Dagens roligaste kommentar angående att bli av med Lundby Wedin finns att läsa i en läsarkommentar i Aftonbladet idag. ”Så himla trist att LO´s näshår är så hårt sammanflätat med sossarnas rövhår”, Vagel 46 i Eskilstuna
Tack Vagel! Skrattade gott och länge!

0 comments:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails