söndag 15 mars 2009

Afrika eller svenska Lappland?



Den fina söndagen tillbringade vi i vildmarken… inomhus!
I helgen har det varit vildmarksmässa och flugfiskemässa i Älvsjö. Här kunde man hajka runt hela Sverige, Norden och ja praktiskt taget ända till Afrika.
Detta evenemang kunde vi ju bara inte missa. Det var några år sen sist både för Lasse och mig så det var roligt att komma tillbaka igen för detta är en rätt spännande och trevlig mässa.
Det fanns något för alla, ja om man var intresserad av utomhusaktiviteter och äventyr förstås. Utställarna var trevliga och otroligt hjälpsamma, lyssnade och diskuterade, sen fanns det så många spännande saker att prova som bla bågskytte och cykel på planka, föreläsningar och för att inte tala om alla små matbitar som bjöds och sist men inte minst massvis med shopping av friluftsgrejor och kläder.

Jag blev med en ursmart teleskopgrillpinne med extra utrustning som en gaffel, sked och fiskkrok från Muurikka samt ett microfleece-ställ till vrakpris. Lasse köpte sig ett tunt vadarställ inkl. skor samt ett gäng flygmyror (flugor).
Man kunde utan problem slå ihjäl flera timmar genom att bara strosa runt och småsnacka med folk.
Det som gjorde det extra trevligt var att även besökarna var trevliga, folk med samma intressen som vi samt att de många yngre tonåringarna hade något att sysselsätta sig med, klätterväggar och tävlingar av alla slag.
Lasse som är extremt fiskeintresserad höll länge till i den andra delen av mässan där flugfisket förevisades.
Jag måste säga en sak, att de som fiskar verkar vara ett himla trevligt släkte. Killarna, många ganska unga i montrarna var gulliga, hjälpsamma och glada allihop.

Här blir Lasse filmad i sin vadardräkt för ett repotage!


Lasse väljer flugor



Färgglada flugor


Cool brittisk flugbindare på Flugbindargatan!


Nyknutna sländor


Fångst eller bete? Fina wobblers!

Lasse kollar in årets kajaker

0 comments:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails