måndag 23 mars 2009

Båt till Trouville...



Trouvillebryggorna den 22 mars, min "fiskebåt" i förgrunden behöver verkligen fixas inför säsongen.

Även om vi som bor i Trouville för det mesta tackar försynen att vi får bo just i Trouville, långt i från stöket nere i byn och de små tomterna där alla har insyn till varandra känns det ibland surt att inte Waxholmsbolaget lägger till vid våra bryggor. Vi måste ta oss de 1,5km från de vackra stränderna på andra sidan ön in till byn för att ta båten till fastlandet.
På sliriga februarivägar kånkar vi våra saker från byn till Trouville i beckmörkret utan gatubelysning som i byn, på samma vägar släpar vi sen oss svettiga med våra varor på dammiga vägar tidigt i augusti när det rederiet som trafikerar Trouville har slutat för säsongen och det ändå är nästan 1 månad kvar av sommaren.
Så häpna och glada blir när vi som frekvent befolkar vår del av ön även vintertid hör att Skärgårdsrederiet som kör charter för Seglarn, även tar upp bokningar av oss vanliga meniga för en modest summa. De hämtar oss i Trouville och kör till Stavsnäs på mindre än en 1/2 timme och detta även ”off season”.
Hi de ho vilken service!! Vi gör vågen, bugar och bockar, men på Sandhamn ses inte detta med nådiga ögon. Bojkotta! Tycker jag mig höra röster ljuda!
Tror faktiskt inte att de bybor som gör ”halshuggningsgester” åt detta rederi fattar hur mycket de här turerna betyder för oss Trouvillebor, som nu slipper cykla i regn och motvind med packning som en pakistansk buss. Det är konkurrens som för civilisationer framåt, inte protektionism, sådant får bara folk att ruttna i hop och sluta utvecklas, det är min fasta övertygelse och lyfter på hatten för Skärgårdsrederiet.

I väntan på båten...syns det att det är kallt


Två glada resenärer med hundar på den gemytliga och fräscha båten!
Seglarhotellet genom ett saltstänkt fönster.
Anländer till Seglarhotellet för att ta upp bokade resenärer.

1 kommentar:

  1. Jag vill verkligen hålla med så det rungar! Trött på den skärgårdstraditionella konkurrensen som råder härute!(läs "småaktiga stoppande av framåtandan och njuggheten!)Tyvärr härrör den sig sedan århundraden då det gällde "strid-på-kniven" med fiskevattnet m m. Dessa ränder är svåra att tvätta bort! Kanske försöka med Vanish?

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails