måndag 30 november 2009

Is this my lucky day?



Knappt hinner jag sitta och drömma om en Mats Pehrson förrän litografi13 dimper ner i min famn!!!
Hur gick detta till och vad är det?  Svimfärdig av lycka, nummer 13 är det mitt nya lyckonummer?
Eh... killen i  högra hörnet, anyone?

söndag 29 november 2009

Bland tomtar och bockar...


Så börjar sakta julens provsmakning...


...med ett 1800-tals julbord uppdukat...


...med hundratals ljus att glädjas åt...

...med prasslande godis tillhands...


...med glade sockerbagaren på plats...


...med tunnbröd och juldrycksförsäljarna på plats...


...med gullegrisarna på plats...


...med skinande gull att bländas av...


...med ledstjärna att följa...


...och några muntergökar kring granen...

...så firas en riktig för-jul i Rademachersmedjorna 2009!

Första advent...


Kolla in hur musen kikar fram mellan ljusen

Kyrkoåret börjar idag för den som inte visste det och vi väntar på den stora ankomsten, det som ska förändra allt....ja nu är det inte el Classico eller Idolfinalen utan Herrens ankomst.

Profeten Jesaja beskriver detta med ord som - att öknen ska blomma, de stumma ska tala, de döva ska höra och den lame ska hoppa som en hjort.
Mja jag vet inte det jag men vi ska i alla fall gå på julmarknad och fika.

Till gottegrisens ära...


Nu är det första advent och då öppnar godisfabriken, i alla fall hemma hos mig.
Det är ungefär enda tiden jag har att julpyssla, all annan inplanerad tid efter första advent är bara dömt att misslyckas hur mycket jag försöker, detta är en av livsläxorna jag lärt mig.


Nu har jag alltså offrat en hel lördag till att baka mina lussekatter (...ugh århundradets dyraste bullar), rulla mina nogatdrömmar, smälta mina tryfflar och räcka så långt de räcka för till julafton har jag ändå tröttnat på allt sötslisk och lovat dyrt och heligt att aldrig mer någonsin (anm. till nästa första advent) inmundiga vare sig Alladin praliner, knäck eller ischoklad!

Jag inbillar mig att om jag bara minskar sockermängden något i lussekatterna och byter ut cornflakes till branflakes så blir det lite nyttigare på något sätt och det är ju ändå nästan bara mandel i nogaten.
Tro kan försätta berg har jag hört eller...

Leilas Cornflakes crisps
Ingredienser (ca 43 bars)

100g ljus mjölkchoklad
1 block (250 g) nougat
1 burk (350 g) nutella
1l cornflakes
300 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Gör så här

1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.
2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.
5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.
6. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).

lördag 28 november 2009

Klimatsmart tomat...


Den sista tiden har jag haft tomater i huvudet, rent av ketchup?
Ja, nu är jag inte jättekompis med tomaten men jag äter den i alla fall och nu tänker jag även på tomater.
Allt sedan jag såg ett brittiskt matlagningsprogram där kocken sade att tomaterna vi köper från utlandet är gasade med etylengas har jag tänkt på tomaterna jag äter.
Oj, tänkte jag det verkar farligt men vid lite efterforskning kom jag fram till att etylengas är just vad själva tomaten avsöndrar själv, äpplen och meloner likaså. Det är därför man inte ska ha sina färska kryddor, bananer och gurka på samma fat som tomaten.

Jag fick också mig lite annat till livs, inte det där om att lykopen-antioxidanten finns i rikliga mängder i den röd grönsaken tomat och speciellet i skalet och att man måste hetta upp tomaten för att våra kroppar ska kunna tillgodogöra sig lykopenet det vet alla redan vid detta laget nej utan att det är inhemska närodlade tomater vi ska köpa på sommaren och spanska tomater på vintern!
Varför? Nu ska man inte bara tänka näring och hälsa utan också klimat och i tomaternas fall handlar et om transporter.
 Detta hittade jag på http://www.matoklimat.se/

”Svenska tomater är klimatvärstingar!” - FEL!
Förr värmdes i stort sett alla svenska växthus där tomater odlades med olja och fossilgas. De tomaterna jämfördes med tomater som odlats på friland i varma länder. Idag är det inte så. År 2008 kom två av tre svenska tomater från växthus som värms upp med förnyelsebara bränslen. Det gör att klimatpåverkan minskar med upp till 80%. Det innebär att de svenska växthustomaterna tvärtom är det bästa klimatvalet under odlingssäsongen april-oktober! Under resten av året är det bättre att välja spanska tomater före de holländska (de spanska tomaterna odlas på friland, eller växthus utan uppvärmning – och de ökade transporterna motsvarar inte belastningen på klimatet från de fossiluppvärmda växthusen i Holland).

Jag äter helst ekologiska tomater och nu har jag också börjat kolla in ursprungsland, för jag vill också vara en god ekomedborgare alltså går de holländska går bort och in med glada klimatsmarta tomater.
Det är inte för alla livsmedel som transporten är den största miljöboven, t.ex kött och mjölk har en annan klimatbelastning.
Jätteintressant och dags att börja plugga in detta på allvar.

Här några bra länkar:
Klimatsmarta matråd och myter om mat och klimat

Hjärtat och maten

Lykopen-tomat-hälsa
 
P.S
Det är med gasade tomater, jovisst gasas de i vissa fall för att mogna snabbare och det ser man på de bleka trista tomaterna att de skördats gröna och sen "mognats på" artificiellt,det gäller även de på kvist så välj röda tomater, ju rödare ju nyttigare. Ät tomatsoppa för då är tomaten som nyttigast.
Förresten, jag läste också att ketchup inte alls är så onyttigt som man påstår, visserligen allt socker men köper man ekologisk ketchup så får i sig en hel del lykopen också, så det så.

fredag 27 november 2009

Mats Pehrson moments...


I bland måste man tillföra själen lite näring, här är lite av det som ger mig näring.
Svenske New Yorkbon Mats Pehrson gillar jag mycket, han är en modern konstnär som använder foto och målning som många andra konstnären också gör men denne Pehrson gör det på sitt sätt, ett sätt som tilltalar min själ.

Han använder sina egna bilder som han överför på aluminium, duk, betong och papper, och som han sedan målar på med olika tekniker.

Han inspireras av det vardagliga livet på gatorna i New York. Det kan ses som en samtida social dokumentation av staden. Mats fortsätter sin ständiga jakt, på intressanta scener från New York, med sin kamera*
* Jan Wallmark galleri

En Mats Pehrson i julstrumpan vore inte alls fel!
(...men det går bra med en Lars Persson också)






Yum yum ham...



Det är inte jul än och det kanske är lite väl tidigt att börja julstöka men det är snart första advent och då vill Lasse byta sin vanliga frukostskinkmacka till julskinksmacka och för att ytterligare spä på julångesten har vi redan kokat vår första julskinka, i coca cola!
Det låter kanske totalt utflippat att koka skinka i coca cola, men det är precis vad vi har gjort.
 Med intresse och förjusning kastade vi oss över projektet för det måste ju helt enkelt prövas.
Återigen Nigella, som lagar sin over-the-top-mat och att dömma av resultatet så lyckas hon imponera på oss med sin kokkonst för vi kommer garanterat att göra detta recept flera gånger.

Mycket god skinka, barnsligt god, smaken är lite söt, lite så som amerikansk houngsskinka.
Vår färska skinka var dessutom något lättrökt innan så smaken fick lite extra skjuts.
Det är bara att kasta sig över projektet Ham in Coke, it tastes fab´:

Färdigt på: 3 tim 20 min

Ingredienser
2 kg skinka, lättrimmad
1 st lök, skalad och delad
2 liter Coca-Cola (inte light!)

Till griljeringen:
1 näve kryddnejlikor
1 msk mörk sirap
2 tsk Colmans senapspulver
2 msk råströsocker

Gör så här
1. Lägg skinkan i en gryta, med svålen neråt om det går. Tillsätt lök och häll över Coca-Colan. Låt det koka upp.
2. Sänk sedan värmen så att det sjuder, lägg ett lock på glänt och sjud i 2 1/2 timme. Om skinkan är större eller mindre, räknar du ut koktiden genom att räkna en timme per kilo, kom ihåg att den får en stund i ugnen senare också. Ta också med i beräkningen att om skinkan kommer direkt från kylskåpet måste du ge den minst 15 minuter extra så att den blir genomkokt.
3. Värm under tiden ugnen till 240 grader.
4. När skinkan kokat klart, ta upp den ur grytan (spara kokspadet) och låt den svalna lite så att den går att hantera. (Du kan också låta den kallna och göra griljeringen senare om du vill.)
5. Ta bort svålen, men lämna kvar ett fettlager. Skåra fettet med en vass kniv i ganska stora sneda rutor och pryd varje ruta med en kryddnejlika.
6. Pensla skinkan noggrant med sirap, men var försiktig så att inte kryddnejlikorna ramlar av. Klappa fast senapspulver och socker på ytan.
7. Lägg skinkan på aluminiumfolie i en långpanna och griljera i ca 10 minuter eller tills det bubblar och har fått färg. Skulle du vilja koka skinkan i förväg och låta den svalna, kan du sätta i kryddnejlikorna senare och griljera den. Om den är rumstempererad ställer du den i ugnen i 180 grader i 30-40 minuter, höj värmen mot slutet om du tycker att det behövs för att få färg.

Recept från: Recept.nu

onsdag 25 november 2009

Håll ut!


Detta är det sista vi ser av solen denna dag, klockan är 16.00!

Håll ut! Jag säger det mest till mig själv men håll ut även om solen endast når ca 10grader över horisonten, om 26 dagar vänder det. I Kiruna de stackarna får de vara glada om solen når horisonten alls, om 26 dagar ligger solen under horisonten. Det är bara att smaka på det va!
Vi får vara glada för det lilla här nere i södern, inget att klaga på.
Men den 21 december, ett datum som jag ringat in i agenda, det är en måndag smäller det då ska jag fira för då infaller vintersolståndet. Det är då jordaxeln på norra halvklotet lutar sig som mest bort från solen.
Den 21:a  är alltså årets kortaste dag och natten blir den längsta.

Vad är det att fira? Kanske borde man fira när man vaknar istället och fira att dagen blivit något längre!
Nej jag tänker fira slutet på det långa mörkret, ungefär som nyårsafton,en supé för årets sista dag och  en skål för det kommande årets första dag. Kanske tar inte i för kung och fosterland just den måndagen men för att jag stått ut med det sista långa mörkret ska jag fira (om jag står ut).


För så här är det, det är fortfarade 26 dagar kvar av mörkare dagar och jag har försökt att hålla ut.
Jag har lagat god mat, lagat nyttig mat, gjort roliga saker, träffat massor med vänner, tittat på bra filmer, intresserat mig för det som sker omvärlden, donerat pengar till forskning, varit ute i skog och mark, varit på seminarier, varit på fester, varit på krogen, shoppat på nätet, shoppat på stan mm mm men inget tycks bringa ljus i mörkret, tillvaron blir bara stolligare och stolligare.

I dag var t.ex jag i ett försök att piffa upp mitt yttre och klippte och färgade håret sedan shoppade allt jag hittade på stan i form av läppglans, mascaror, ögonskuggor, strumpor, mössor och tröjor, ja man kan läsa det i pluralis för i någon tillfällig sinnesförvirring kunde jag inte bestämma mig för vilken färg/form så jag tog alla jag provade.
Det är ju inte riktigt vettigt eller balanserat, men jag rationaliserade mitt beteende med att jag i alla fall inte köpte en massa värmeljushållare, plädar och gulliga jultomtar.
Jo men det är ju just det man ska köpa när man känner sig kymig och behöver uppmuntran, problemet är bara det att jag har redan fullt med plädar, ljus och tomtar ännu en får nog mig att däcka fullständigt.

Så nu gäller det att hålla ut! Hålla ut tills det vänder mot ljusare tider eller...
så kan man ju åka på en solsemester så där bara appropå.

lördag 21 november 2009

Denna soliga lördag


...hamnar vi i Jularbo. Orten där man så gärna till spelmans musik vill sno.
Det så vackert ligger vid Dalälven här. Nu undrar vi bara var Kalle är?

Pang på rödbetan...


Nu är det verkligen hög tid att skämma bort sig själv inte bara en smula utan alldeles extra mycket.
Vad är fredagmys med OLW mot lite rödbetor? Blä!

Nuförtiden använder man rödbetor till annat än bara borsjtj- den ryska gamla rödbetssoppan som ingen riktigt gillar om någon ens har provat eller den nu 10år gamla rödbetor&gratinerad chèvre-förrätten, som jag tycker är rätt tröttsam vid detta laget.
I alla fall är jag beredd att kasta mig ut på djupt vatten och testa rödbetsrecept, jag tycker dessutom väldigt mycket om rödbetor kokta som råa, rödbetor är också så nyttiga.

Rotfrukten innehåller c-vitamin, kalcium, järn, magnesium, fosfor och mangan. Den förbättrar immunförsvaret, hjälper till vid matsmältningen och rengör levern och njurarna.

Men nu är det inte frågan om att äta rödbetor med smör och salt utan äta dem i chokladkaka! Det är inte underligare än att göra morotskaka faktiskt.
Det låter otroligt mysko men för att skrika ut högt, wooooooowwww va gott, fantastiskt yummi! Mycket bättre än morotskaka!

I Svt lagar Niklas Ekstedt mat på torsdagar och detta råkade jag se varpå det blev Choklad och röbetskaka till TV-soffan!
Här är hans recept som jag lagade min kaka på i kväll.

Ingredienser
Beräknat för 8 portioner
2 stora rödbetor
100 g mörk choklad
4 dl vetemjöl
3 dl farinsocker
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 ägg
50 g smör
2 dl mjölk
socker
smör
florsocker
4 små rödbetor, till garnering - kan utelämnas

Gör så här:
Koka de små rödbetorna mjuka och gnugga av skalet när de svalnat. Finhacka chokladen. Skala de stora rödbetorna och riv dem på den grova sidan av rivjärnet.
Blanda vetemjöl, farinsocker, kakao och bakpulver i en skål. Blanda ner den hackade chokladen. Smält smöret. Vispa ägget fluffigt och häll i mjölk och smält smör. Vänd i de rivna rödbetorna. Blanda ihop de torra och blöta ingredienserna till en smet.
Smöra och sockra 8 st ugnsfasta portionsformar eller använd stora muffinsformar. Fördela smeten i formarna och grädda på 200 grader i ca 12 min.
Dela de små rödbetorna på hälften. Innan servering pudras kakorna med florsocker och dekoreras med en halv rödbeta på toppen. Servera med en kula vaniljglass.

Not:
Jag fegade ur lite med de råa röbetorna och förkokade dem lite eftersom jag ibland tycker att morotskakan har råa morotsbitar som blir lite sega. Men det är tycke och smak, min kaka hade inte en enda seg bit. Jag gjorde min kaka också i en hel form och då tog det nästan 1/2 timme i ugn, då var den fortfarande helt krämig i mitten. Jag använde också choklad av fin 70% kvalitet och det små röbetorna skippade jag men glassen är ett måste.

Se här Niklas laga denna chokladkaka:

fredag 20 november 2009

Fredagsnöje...



Jag är kanske lite tjatig men det är sinnessjukt mycket trattkantareller i skogarna och de är stora och fasta, inte det dugg slemmiga som man skulle kunna förvänta sig så här sent i November.
Idag när det var 10 grader varmt och inget regn var det givet att vi skulle ut i skogen. Ca 22l trattisar och lite gula blev det!
Jag funderar på att låta dessa trattisar gå till försäljning på Julmarknaden i Sandhamn 5-6 december.

Kolla in detta på Aftonbladet idag: Kantareller - i november


Kantarelltåg!



Kantarellnejlikor?



Häxring!



Får det lov att vara en bukett?

Vårdträd...


Detta magnifika vårdträd full med frukt som ingen haft tid eller brytt sig om att plocka, tror det är Aroma men vet inte säkert hittade jag i en trädgård i Saltsjöbaden häromdagen.
Trädet stod där i regnet otroligt vackert och avskalat på löv som en hälsning från paradiset.
Det verkade nästan som om det i stoiskt lugn var berett att uthärda den annalkande vintern bärande på sina frukter.

torsdag 19 november 2009

Kors i karamellen...




Kan bara inte låta bli att dela med mig av det här som gör mig varm, tusen år sen, knappt född då men så många goa minnen, blir så glad.
Jag har en väninna som får mig att le i hjärtat, hon brukade sjunga denna när vi var ute och rullade hatt in the good ol´days!

Nygammal vals, Hip man svinaherde från 1966 så retro att den är inne men sådant görs inte längre så här varsågod två tungviktare inom svensk musik, Lil Lindfors och Svante Turesson.
Detta är från melodifestivalen där de kom 2a, kan inte tänka mig att någon fattade ett jota av sången som var på svenska. Cool klännig Lil har, skulle mycket väl kunna tänka mig en sådan.

För länge sedan i världen fanns

En svinaherde, en stenhipp man
Och en prinsessa, stolt jungfru hon var
En dag möttes de och han steg fram och sa:


Kors i karamellen, vilken schysst mam'sell du verkar vara
Titta vilken klänning, jätteklämmig
Är det maskerad, va?
Stick iväg från stigen, du var mig en osedvanlig lurk
Jag är prinsessa, ganska så sipp
Jag heter kunnigunda, konungens gull
Du, simma långsamt, var lite hipp
Hör när jag trummelummar på min kastrull

Digga digga pop... Dig dig pop...


Tjong i medaljongen, en så'n festlig sång du trumma' nyss, va?
Lär du bara mig att trummelumma får du mun min kyssa
Mun har varje jänta, kan man inte tänka sig en slant?
Dricker ur bäcken, lever av mull
Har man en slant på fickan kan man stå lull
Du var en fräck en, får inget gull
Men jag vill trummelumma på din kastrull


Digga digga pop... Dig dig pop...


Klang i kantarellen, det var väldans, bruden har visst bråttom
Vad i hela friden ser du i den? Grytor finns det gott om
Grytan där den låter skönt, den ljuder grönt, en lajbans klang
Vi gör ett avtal, ta't eller stick
Jag blir hipp svinaherde, du kungens gull
Jag som prinsessa? Visst man är hipp
Ta då min trummelumma, ta min kastrull


Han som prinsessa, hipp man i clips
Hivades ut från hovet av en patrull
Hon svinaherde, sipp brud i slips
Gjorde var männ'ska galen, spelte kastrull
Döden i grytan byta bort sin kastrull

Krama varandra..


Jag har en väninna som heter Lotta som brukar säga att man måste kvama vavandra oftare, jag brukar tänka på Lotta när jag kramar om mina medmänniskor. En kram har aldrig skadat någon.
Det är något konstigt med den här tiden på året, kanske för att vi känner oss frusnare både kroppsligt och själsligt men Lotta har rätt vi måste krama varandra oftare för vi har ett större behov av värme och tröst just nu.

Häromkvällen när Lasse och jag var på väg hem efter partykväll på stan introducerade jag honom för Margaretha på hörnet, ja Margaretha Krook vid Dramaten förstås.
Lasse hade aldrig varit och kramat Margaretha förr och visste därför inte heller att hon är varm, kroppsvarm och blev glatt överraskad över det.

I dag var Mari-Louise Ekman nuvarande Dramatenchefen och gästade Malou i EfterTio och de pratade just om Margaretha Krook statyn som står utanför Dramatens ingång.
Margaretha Krook dog 2001 men innan det hade M-L Ekman och  Margaretha Krook enats om att Ekman skulle få göra en staty av Krook.
Mycket bra tyckte Ingrid Dahlberg dåvarande Dramatenchef efter Margarethas död eftersom Margaretha hade underkänt alla av sig själv porträtt hittills på Dramaten och det alltså inte fanns något porträtt av henne på Dramaten.
Konstfackseleverna tillsammans med Ekman fick uppdraget att göra stayn med kroppsvärme för att symbolisera liv och värme från Mor Courage, Margaretha en kraftfull aktris. Hon står sedan 2001 vid det hörn hon brukade stå och röka vid innan arbetsdagen och som idag värmer många frusna flanörer på Strandvägen.
Jag vet inte hur många gånger jag själv stannat och kramat Margaretha och värmt händerna på hennes mage, det är så gosigt.
Bättre porträtt av sig kunde hon ju inte få och det jag inte visste var att hon faktiskt hann godkänna den själv eller åtminstone projektet.
Krama och värm dig själv hos Margaretha nästa gång du är förbi, du ska se att det hjälper man känner sig mycket varmare och gladare direkt.

Kramar om.....

onsdag 18 november 2009

Nu firas det rejält!

Nu firar vi att Tony Ring har kört rally med Ferrari i 15 år!
Jaha och! Kan man ju tycka, nu ska jag inte alls försöka låtsas att jag kan något om rally det vore högmodigt av mig för jag kan verkligen ingenting om rally men jag var med ikväll i alla fall och firade och hade kul som bara den. Lucky me!

Så här ser han ut, Tony i sin profession, en av dem dvs. när han inte kommenterar rally i TV eller driver sitt/sina företag.


Foto: eMotor.se

Detta vet jag om Tony och rally, han kör sportvagnsrally för Ferrari och har gjort det i 15 år och är väldigt bra på det, ja annars skulle man kanske inte få sponsorer i 15 år för det är ingen billig sport det här det kan man förstå när man ser bilarna. Bilarna är förstås jättesnygga, röda Ferraris, ja ni fattar.

Därmed har jag uttömt all min kunskap om rally, men Tony förlåter mig säkert för att jag inget vet om hans sportgebit.

eMotor.se kan man läsa mer om hans karriär och bravader på banan.

Vad gör nu en sådan som jag på en rallytillställning på Café Opera utom känner mig som ett miffo? Caféet var proppfullt och då menar jag svettigt fullt mestadels av champagneslurpande män som förövrigt även befolkades av KAK, som Tony Ring också är inblandad i.

Jag måste bara få dra denna om KAK först,de var också uppe på scen och pratade. KAK-den unika och personliga bilklubben, som de kallar sig, unika är de allt, inget ont om den men varför i hela världen måste de där KAK:arna prata så otidsenligt? Man blir full i skratt, de låter som filmpratare i journalfilmer från 30-talet. Stråååålllande tider, hääääärrrrliga tider….

Jo jag var på Café Opera i kväll och firade Tony och slurpade champagnen också för all del för att Tony och hans fru Pialill är personliga vänner till mig, allstå inte för att jag är någon viktig sponsor eller affärsbekant. Kände mig lite udda faktiskt för de flesta på en sådan här penningintensiv sporttillställning representerar alltid något företag.
När Tony, Pialill och jag träffas handlar det mest om ungar o barnsvagnsrally. Det här paret har nämligen 3 barn i tripptrapptrull-åldern och då går det undan fast på annat sätt, hepp!

Vimmelbilder!


Strålkastarljusen var många och starka i kväll

Festdeltagare kollar in bilarna


The man o jublilaren Tony Ring!


Lasse posar med festens snyggaste rallyfru!


Hade varit kul att få skjuts hem i den här, men bilen har bara ett säte!


Div. vimmlare!


Jag posar med en rallyfirare


En av bilarna Tony körde -96, tror jag!




Lite märkvärdig kände man sig allt när hela Kungsträdgården var avspärrat för denna tillställning,
Det var ju förstås för alla dyra Ferrari-bilar som fanns uppställda på festen.

tisdag 17 november 2009

Nu tändas åter ljusen i min lilla stad.


Det är lite stämning på gång här i innerstaden. Även om det regnar ser alla lite gladare ut för nu klär man på träden sina glitterfodral och det blir åter ljusare i tillvaron.

Lunch på stan


Med någon man tycker om piggar också upp!

Naughty but nice...


När det är grått och trist måste man hitta på något. Jag fixar mitt med lite skojsiga saker som dessa.
Nu tror man naturligtvis att är chokladpraliner jag tänker på men det är det faktiskt inte.
Det är chokladsmakande läppglans, organiskt såklart och väldigt yummi!

Underbara små praliner i samma storlek som en verklig pralin att ha med sig i handväskan och plocka fram när livet gått i moln.

Pröva sjäv, de finns att köpa hos Systrarnas i Handelshuset i Saltsjöbaden eller beställ dem från Naughty but Nice i England, men det är trevligare att ta en tur till Saltis.


Man öppnar dem i botten och där finns läppglansen.


En sådan här söt liten chokladbox med fyrtal praliner har jag köpt som present till mig själv och jag är så glad över den.


De finns även att köpa som små cup-cakes i härliga saftiga smaker, dock inte i naturlig storlek.

Related Posts with Thumbnails