fredag 13 november 2009

Pelle Ws pris...


Foto: Jan Dusing

Idag delas Per Wendels pris ut till årets nyhetsreporter. Pelle var journalist på Expressen, från början grävande journalist men blev sedan en framgångsrik politisk journalist som ofta granskade fd statsminister Göran Persson.
Pelle fick för sitt utsökta arbete 1988 Stora journalist priset för avslöjandet av Ebbe Karlssons granskning av PKK spåret i Palmemordet.
Efter Pelles död 10 oktober 2005 inrättade Expressen ett pris i Pelles namn till den journalist som  under det gånga året visat upp samma intensitet och gedigenhet i sitt arbete som Pelle.

Pelle var en oerhört duktig yrkesman  och en av de stora inom sin bransch. För utom att han var briljant var han också en god kamrat, krävande för att vara ärlig men alltid leende och med stort hjärta och även om han hade tusen järn i elden ända in i det sista och alltid massor med människor i sin närhet hade han alltid full uppmärksamhet och tid för de som betydde något för honom.
Jag är glad att jag fick chansen att få lära känna privatpersonen Pelle och dela små och stora hemligheter med honom.
Idag är både Pelle och han älskade svarta mops Nisse borta. Nisse som köptes ur ett fönster på ett zoo i Paris dog förra året

Att det i dag delas ut ett pris i hans namn visar att Pelle betydde mycket för många och är värd att kommas ihåg och äras i all framtid.

0 comments:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails