lördag 29 augusti 2009

Lillgrisen 10 år...


Kelly, en hund som gillar att sola sig!

Kelly-belly, Kelly-skälly, Kelly-jelly, Kellan, Kelpan, Raggsockan, Korvis, Vargen hur många namn kan en hund ha? Rätt många tydligen hon heter egentligen Gräfin Germania men det lystrar hon nog inte till för det har ingen någonsin kallat henne men gärna till sitt senaste namn Lillgrisen!
Kelly som hon heter till vardags har varit min sedan hon var 5 veckor, då bodde hon hos mig någon dag i veckan för att sen åka tillbaka till sin mamma Victoria och första matte Maria Landergård på Schnauzer Heros på Islinge Udde, Lidingö.

Under tio år hinner en hund träffa många människor som hon lär känna och få förtroende för.
Med mitt resande liv har Kelly fått flera fosterföräldrar och mostrar. Den första var Cattis som lärde henne att det är ok att ligga på fostermammas dunjacka, så fort hon ser en dunjacka tar hon den i besittning, det är tji att ta det ur henne.

Att hon blev rumsren har hon sin dagishusse Christer att tacka för, där hade hon det bra på dagarna under sina första 1,5 åren.
Sedan dess har hon gått på Gärdets dagis, ja fram till förra året. Världens bästa dagis, där var det aldrig problem att lämna henne när jag var ute och reste, tjejerna tog henne mer än gärna.

Känd från TV har hon varit många gånger genom åren i olika program, inte för att hon är den snyggaste hunden som finns men kanske för att hon är så trevlig och lätt att umgås med. Hon kanske inte är en "Mädchen fur alles" hon är lite reserverad till en början men när hon väl känner att någon är att lita på lyder hon blint.

Nu har hon alltså hunnit bli 10år just precis idag, utan större psykiska men även hon har blivit tuggad på x-antal gånger och fått livmodersinflammation skuttar hon vidare i livet piggare än någonsin till mattes stora glädje!

Vill ingen klia, kan man klia sig själv!

Hur kan två hundar vara så lika? Till och med likadana sneda öron, men så är de ju också kullsyskon, Bamse och Kelly



Födelsdagstårta med blodpudding, leverpastej dekorerad med salamiros och köttbullar. Inte så lockande precis med mums för hundar!


Ett födelsedagskalas med plastsystern och bästa kompisen Wilma som varande i 30sek sen var tårtan slut!

1 kommentar:

Related Posts with Thumbnails