söndag 14 juni 2009

Man ska unna sig...



En oslagbar förrätt, alltid rätt och alltid god!

Vi trotsade regnet med fara för frisyr och klänning och styrde kosan till Värdshuset för en kväll med god mat och ett trevligt gäng. Vi inmundigade förutom vissa drinkar även en kokt rimmad hälleflundra med skaldjur och avslutningsvis som det fint heter, jordgubbsfragilité med mynta.
Jag hade aldrig någonsin stött på en dessert med den benämningen, i mina ögon och gom verkade det vara mousse med jordgubbar och mynta, kanske inte så orginellt som det lät men mumsigt!
Vi hade nog tänkt oss att umgås vidare under kvällen med alla glada tjejer och killar som ramlat av båten i helgen och som vi inte träffat sen förra sommaren men efter härliga drinkar och långa diskussioner och mycket skratt upptäckte vi att vi var sist på stället, personalen hade gått av sina skift så vi blåste ut ljusen på borden och släckte i vårt chambre separé på värdshusets övervåning. Vi får verkligen tacka värdshuset för gästfriheten och personalen för tålamodet, då vi behövde trösta oss en smula en dag som den den igår som bara visade hällregn till störtregn.


Kolla in SVs hemsida, där hittar man massor med bra info inte bara boka bord och vad äta och drikca utan vad som händer på ön, båttider för alla trafikernade båtar samt en webkamera över hamnen.

Cosmopolitan!

Om man lider av midsommardesserttorka har jag här lite tips som jag snappade upp på vägen under utredningen av den ömtåliga jordgubbsdesserten. Desserterna topp 20 lista som SR P4 Gävleborgs låtit rösta fram. Min älskade Pavlova finns på plats nr 13.

0 comments:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails