tisdag 23 juni 2009

En kväll i juni när sommaren är som bäst...

Allsång på Skansen börjar med nostalgi för ung och gammal, man sjunger med högt och falskt från soffan i Lasse Berghagens Han tog av sig sin kavaj och Tomas Ledins Sommaren är kort och Måns Zelmerlövs Hope and Glory som han ger järnet med sen sist men inte minst Owe Törnqvist medly, sånger som alla känner igen från Svensktoppen och livet känns helt plötsligt väldigt rättvist.

Vi har beslutat oss för att ta tillvara på varenda uns av denna Sommar 09, this is the one! som några småflickor hade textat
på en skylt till Måns Z´s låt.
Inge stress, inga måsten, vi gör bara det som känns rätt och kul. Idag har vi badat nästan hela dagen, sen lagade vi mat med våra ungdomar och hundar.
Apropå nostalgi, jag hörde häromdagen en fantastisk tolkning av Gunnar Wiklunds Minns du den sommarn med Cajsastina Åkerström, vår svenska vissångerska som jag tycker är en värdig efterträdare till sin far Fred.

Gunnar Wiklund förresten den där mannen som gav oss en trygg och varm barndom med sånger som Vi ska gå hand i hand och Nu tändas åter ljusen i min lilla stad till skillnad mot Clownen Manne och Staffan Westerberg med Vilse i pannkakan som jag fortfarande känner okontrollerad ilska över.

Hursom nu glömmer vi alla terapitimmar som Clownen Manne och Staffan Westerberg har orsakat och lyssnar på Minns du den sommarn med Cajsastina:







0 comments:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails