torsdag 18 juni 2009

En del av sommarSverige


Harö, en del av sommaren i skärgården!

Igår hade vi praktiskt taget hela dagen på oss att ta oss till båten ändå missade vi den och höll på att missa den andra också. Trafikkaos och det är inte ens midsommar än!
Så här i bakspegeln om igår, dessa dagar då egentligen varje moment är stolpe ut innan den går in. Är det dålig karma, dålig planering eller den allmäna sitautionen?
Vi försökte verkligen, gott om tid, inköpslista, var vi ska handla för att slippa köer, inget stress men ändå skiter det sig.
Det började i och för sig bra, härlig frukost ute, jag checkade ut vår Harry Boy-vinst, hela 75kr!


Sen började det gå illa, redan 2 minuter efter att vi satt oss i bilen, på Artillerigatan blir vi stoppade av ridandepolisen, 5 sekunder och vi hade hunnit förbi, men nej.
Vi får i snigelfart snällt följa hela vaktparaden ner till Nybron, ok det funkar ännu ingen fara, vi är lugna, vi skippar tidiga eftermiddagsbåten och tar nästa, det är luuugnt.
Vi smyger förbi det begynnade kaoset på Skeppsbron inför Volvo Ocean Race-båtarna som väntas in vilken minut som helst och tackar oss själva för att vi slipper undan.

Vi hade tänkt handla i Mölnvik, ändrar oss och tar Ica Maxi Nacka istället tror det är mindre folk, bra drag. Sen systembolaget i Mölnvik, på håret klarar vi sytemkaoset. Vi är rätt nöjda än så länge. Vid Skeppsdalström frontalkrock 2 bilar i diket, man slussar förbi solidariskt på ömsesidor, när det är 3 bilar kvar till oss kommer bärgningsbilen och det blir tvärnit i 35 min. Fy f...för dålig karma.
Vi inser att vi inte hinner med båten, men nästa är lugnt, tror vi ja...
Vid Strömma, åhnej broöppning! Det är inte sant. Lasse himlar med ögonen och säger "Men hur kan de göra en broöppning nu när det stått stilla så länge, hur illa får man planera egentligen?"
Jag sneglar på klockan? Vi kommer inte att hinna till båten!



I Stavsnäs ligger i alla fall Solöga snällt och väntar, bussen har ju också blvit försenad. Solöga väntar 15 min extra innan den smockfull glider i väg, folk får stå i korridoren men vi är i alla fall med ombord. Thank God!
När båten vänder ser vi bilarna som rullar ner till kajen, de som inte kom med, de som också fick sin del av dålig karma. Man känner sig lite illa till mods.
Turen via Hagede/Harö ger oss tröst, solen skiner och vattnet får allt att glittra.

Jag tänker att ok det var tufft att ta sig ut till skärgården, det tog praktiskt taget hela dagen men det är en del av livet, en del av sommarSverige, så är det bara.

0 comments:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails