fredag 25 september 2009

Våga vägra vara inrutad!

Ibland funderar jag på varför och hur det kom sig att alla följer samma rutiner?
Ja ja det har med samhällets formation, sysselsättningen, ekonomin, vårt trygghetsbehov, konventionen och bla bla bla osv och vi alla är som dumma får utan att vi vet, så inrutade.

Vid klockan 17 i dag var vår jättelika ICA Kvantum till bristningsgränsen fylld med människor, det var trängsel som på en motortrafikled fast mindre avgaser.
Det är trevligt som tusan även med trängsel, det är som värsta vardagsmingelpartyt med personifierade extrapriser så att alla inte ska behöva trängas vid samma disk, ja utom vid delin som är knutpunkten/hjärtat i affären, man träffar grannar och bekanta och kallsnackar lite, där lagades det mat och man bjuds på kaffe och choklad. Det är trevligt, inget snack om den saken.
Det var förresten andra gången den här veckan som jag åt pizza-slice som promo för ett fiffigt pizza-kit.

Men varför måste det vara så att endast några få timmar under veckan är det rusning i affärerna? Alla kan ju inte ha samma tider på jobbet, alla är ju inte i arbete, vi har snart 11% arbetslöshet eller ens in arbetsför ålder, jag menar var är alla pensionärerna, de måste ju också handla? Äta och få må-bra-upplevelser kan man väl göra ändå utan att det måste göras i grupp.


I måndags gick jag igenom Hötorget och av att döma av rusningen där en måndagseftermiddag så drar jag slutsatsen att de flesta rusade någon annanstans än på detta torg.
Synd för det var en fantastisk eftermiddag och torgstånden var fullproppade med färska bär, frukter och grönsaker.

Alltså, vem kan motstå dessa höstens läckerheter? Allt till hyfsade priser, 99kr/kr för kantareller för den som inte har möjligt att plocka själv. Det borde ju vara en saga att få uppleva denna prakt utan trängsel.
Men här var det tomt på folk, men torghandlaren stod och skrek ut sina varor i alla fall. Det var nästan som en film.


Ett hav av rosor och ja ni ser 20st för 60kr, det är ju bara att gratulera sig själv med ett fång rosor i valfri nyans!

Om folk vågade släppa taget och vågade vägra vara så inrutade och busa till det lite, sluta lite tidigare en dag i veckan och gå och torghandla eller göra sina inköp i en tom butik i stillhet och tystnad innan barnen ska hämtas på dagis osv tror jag att många skulle vara gladare, friskare och må mycket bättre.
Det kostar så lite, bara lite vilja!

1 kommentar:

Related Posts with Thumbnails