fredag 4 september 2009

En sån dag....


En av de nätshoppingsiterna som jag använder, inte för att just Vivamondo här är billigast men de har nästan allt som finns och man kan önska vad gäller parfymer. Annars brukar jag använda Kelkoo för att hitta det billigast och bästa alternativet.


Ibland sover jag dåligt eller för alldeles för lite, får ont i huvudet av att fundera och oroa mig för hur ens nära mår, mammor och pappor, syster och bröder, brorson och systerdöttrar, hundarna och katten och inget kan jag göra utom att finnas till.
För att repa mod och livskraft brukar jag göra avledande saker, ibland rätt meningslösa saker som att baka eller fika eller bara åka bil.
I dag har jag nät-shoppat feel good stuff. Det är en rätt kul sysslesättning och tack gode Gud och amerikanska försvardepartementet för internet har tagit plats i vår vardag. Man behöver inte längre lägga timmar på att springa på stan och tröstshoppa och missa parkeringstider och få parkeringsböter som jag fick häromdagen för att jag var så disträ och helt enkelt såg fel på hur mycket jag hade betalt för.

Näpp för nu kan man sitta lugnt hemma på kontoret och flyga över hela världen för att få ta på det man vill ha. Jag shoppar oftast på svenska och europeiska siter för att slippa krångel med leveranstider, moms, tull och annat jox.
Detta är vad jag har i shoppingkorgen idag.




Favorit nr1: Ralph Lauren, som jag har haft sen den kom ut för ja..snart 10år sen, så tråkig är jag men den passar mig. Mandarin, frezia, lindblom, magnolia, en bra dagparfym. Inte för att jag har någon kvällsparfym men...




Favorit nr 2: Clean Fresh Laundry, som nytvättade fluffiga badlakan, apelsin, ros, jasmin och lime. Me like very much!



Bokus.se hittade jag bland andra dessa:
Världens nu kanske mest omtalade bok av fransyskan Muriel Barbery.

Igelkottens elegans är en varm och intelligent berättelse om två kvinnor. Båda bor i en fastighet i Paris välbärgade kvarter. Båda döljer sina talanger för omvärlden



Stefan Einhorns färska bok: Vägar till Visdom
StefanEinhorn är läkare med ett varmt och kärleksfullt förhållande till sina medmänniskor.
Har du missat hans, Konsten att vara snäll och Medmänniksor är det också bra läsning för murriga höstkvällar under pläden.

Visdom - det kan låta som något ouppnåeligt, gammaldags och passé. Idag talar vi hellre om flexibilitet, kompetens och att vara smart.
Inget kunde vara mer fel, menar Stefan Einhorn som i sin nya bok på ett högst konkret och nära sätt ger råd om hur vi alla kan växa i visdom.
Aldrig tidigare i mänsklighetens historia har tillgång till visdom varit så viktig och angelägen.
Vi lever i en tid när individen på ett unikt sätt har möjlighet att påverka sitt eget (och andras) liv - både de stora omvärldsfrågorna och i den nära vardagen.?

2 kommentarer:

  1. Såg också Einhorn prata om visdom häromdagen.Det verkar vara ett ord vars innbörd fallit ur den moderna ramen i vårt västerländska samhälle och fått en ålderstigen klang som fläckvis fiskas upp ur träsk som i Pottersagor mfl. Erinrar mig hur just visdom skattas i Afrika eller i Asien. Medicinmän, sherpor, gurus osv. Där visdom baseras på erfarenhet, mognad och allomfattande kunskap. Vi i västerlandet har länge prioriterat "skiktad" kunskap/erfarenhet. Man kan mycket inom ett litet område- vi blir högt skattade specialister istället.
    Men utan begrepp om större helheter-hur kan då visionerna överleva?
    Kram P

    SvaraRadera
  2. Tack för dem orden du visa medmänniska, håller med dig fullständigt, funderar ofta på hur ihåligt vårt västerländska samhälle blivit och hur "smarta" alla tycker sig vara, med all rätt eftersom det är det enda som räknas och det inbegriper att allt annat klassas som flum. Det som jag tycker är så fruktansvärt synd är att ödmjukheten helt har tappats bort i vår kultur.
    Kram till P från P

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails