torsdag 18 februari 2010

Det här är rent sopigt...

Den Stockholmare som mot all förmodan missat det pågår det fullt "sopkrig" i stan.
Så här ser det ut i garagenedfarten till mitt hus.

Soporna i mitt hus och alla andras hus runt omkring har inte hämtats på två veckor och det har börjat stinka rejält.
Problemet är att sopentreprenörerna klagar på att det är svårt att utföra sophämtning pga bristfällig snöröjning och skiter i därmed att hämta soporna, Stockholm stad å andra sidan säger att det är upp till sophämtaren att ombesörja sophämtning oavsett väderlek.
Ja, det kan jag också tycka för det är ju trots allt kunden dvs vi i huset som betalar för sophämtningen inte Stockholms stad men vår sopentreprenör väljer alltså att lämna oss i sticket när det inte passar dem.
Det tjafsas om arbetsmiljölagar som man bryter om man går mer än 50 m och tyngder som måste dras genom snömassor och bristen på gas för de nya sophämtningsbilarna.

Ur Svd 15 feb 2010
Enligt Jesper de Ruvo har den senaste tidens snövallar och växande sopberg gjort att bägaren runnit över för sopåkarna som nu tvingas ta hand om berg av sopor i soprummen, trots att avtalen med fastighetsägarna gäller en viss bestämd kvantitet.
– Vem ska stå för det nu? Enligt Arbetsmiljöverket får vi inte lyfta kärlen över snövallarna. Vi gör vårt bästa, men vi har 100 sopgubbar med en egen vilja.

Situationen är rent utsagt för djävlig och jag är rent ut sagt djävligt trött på sopåkarna för allt tjafs hela tiden.
Så sopåkare!
Ingen sympati från mig, alla har väl fått hugga i dra när det skitit sig på jobbet och arbetsförhållandena riktigt sugit, så kom igen... var inte så svenska var mer latinska i stället,  passar inte galoscherna säg upp er och skaffa ett nytt jobb!
 
Men det verkar som det är det som är kruxet, man inte vill kasta sig ut på en arbetsmarknad där det inte finns andra jobb istället gör man så här, är inte lönen tillräckligt bra så strejkar man och skiter därmed i sina kunder, är inte snöröjningen tillräckligt bra så skiter man också i sina kunder, får man inte tag på gas till bilen skiter man också i sitt jobb. 

Jag tror det i grunden beror på problemet med sopåkarnas löner.
Ur Svd 15 feb 2010
I början av februari kom en dom från Arbetsdomstolen (AD) som gäller om företaget Liselotte Lööf AB (LLAB) har rätt att införa månadslön för tolv sopåkare i Stockholm under pågående avtalsperiod istället för dagens system.

Sopåkarna i Stockholm får i dag lön efter hur mycket sopor de hanterar - ett slags ackordssystem. Den fasta månadslönen skulle innebära att åkarna riskerar att få 7 000 kronor mindre i lön i månaden - och förlängd arbetstid.
Men enligt Trafikkontoret ska inte detta påverka hur leverantören utför sitt uppdrag.

Men det är klart att det gör, det är ju bara att titta in i vårt "soprum"
Det är ren tur att det är minus grader ute annars hade vi fått ta hit Anticimex också för att få bukt på råttinvasionen.
 Jag säger shit alltså situationen är värre än på Gotland.

I kväll säger jag i Svd nätupplaga att Stockholms stad ikväll haft krismöte med en av de största sopentreprenörerna och nått någon slags uppgörelse, staden är nu beredd med akuta sopcontainrar.

P.S
I redan i tisdags morse var alla gator i alla fall i mina kvarter snöröjda minutiöst, all snö var dessutom bortforslad, men inte en sopåkare i sikte, så kom igen nu!

2 kommentarer:

  1. Ja, svenskarna börjar bli fed up med allt som denna vinter medför. Min svåger är t ex rasande på
    sotarn som oanmält dök upp på hans gård och började kalla honom för "lat" för att han inte varit upp o skottat taken så sotarna kunde komma upp. M. var helt slut efter traktorplogning, mockning o djurskötning - N. ligger i sängen med hög feber hosta o bredspec. penicillin. Nu vägrade emellertid sotarn att gå upp o göra sitt men skickar ändå en faktura.. jag ska säga att det jäste därborta..

    SvaraRadera
  2. Jag blir arg bara jag läser detta. De där skrå-folket tror de är så priviligerade och kan bete sig hur som helst bara för att det är tvingade att anlita dem. Läste just att de där sopåkarna nu inte vill ta alla sopor för att det är för mycket sopor...tacka f. för att det är mycket sopor.

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails