tisdag 8 december 2009

Konstigt...



Jag har visst fått hybris för nu blir det konst mest varje vecka, i går ropade jag in dessa poserande nymfer i akryl på duk av Göran HausenkampLauritzen, en dansk auktionssite för konst, design, antikviteter och home luxury.
Jag blev inspirerad av Hausenkamps Dancing Girls-tavlan som hänger till höger om mig där jag sitter och som jag tycker mycket om.
I am so happy today men det handlar inte om tur att just jag fick dessa tavlor, nej inte alls det handlar bara om tålamod och ihärdigt letande.
Till slut efter dagar och månader hittar man det man söker och så gäller det att ha en handlingsplan och handlingskraft, ska man vinna en auktion så får man lära sig spelets regler och slå till när det gäller.
Jag har tränat på Tradera under ett års tid på småsaker och det är skitkul att studera spelet och sen i sista sekunden gå in som en reptil och ta hem hela rasket. Man slår av strumporna på medspelarna jag lovar, det roliga är ju att man aldrig vet vem man har emot sig men är tillräckligt strategisk så kan man analysera sin motspelares nästa drag och sen bara vänta ut dem.

Hursomhelst, det viktigaste är att jag nu glad och lycklig och sitter och väntar på mina två konstverk som ska få hänga i samma rum som min alldeles egna Mats Pehrson som jag fick häromdagen.



Jag älskar limerickar och eftersom Lasse och jag inte kan spela TP under våra långa timmar i bilen till Norrland pga att jag är en sådan dålig förlorare så roar vi oss istället med att hitta på limerickar.
Det är ett skojigt och billigt nöje, vi väljer ämnen som vi ska kåsera kring och det blir ofta så kul att man måste ta kisspaus.

Här är en med tanke på mina nyligen gjorda konstinköp, komponerad under dagens bilfärd till Sala.

En blondin med hybris på Stureplan
Trodde sig med konst vara världsvan
Hon sa, jag äger ett sällsynt verk
men den ger mig huvudvärk
Tavlan, en karta över husets våningsplan


Här en olja med samma motiv som den översta tavlan

0 comments:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails