måndag 22 december 2008

Nu har det äntligen vänt...



Vintersolståndet inträffade igår, dagarna blir längre och ljusare. Ljuvare tider väntar och det kan bara bli bättre eller?
Man kan ta sig en funderare!

Just nu gäller det att överleva influensa epidemin och kräksjukan. Varje dag skördar farsoterna fler och fler offer som värsta pesten på 1300talet.
Hur ska det gå för Sverige undrar alla. Inte nog med att fler och fler blir varslade, nu sjukskrivs de som fortfarande har några jobb kvar. Voinevoine och julen som snart är här har liksom hamnat på sniskan. Man borde nog ha vaccinerat sig.
Min käre stor bror sa idag..vår gd (generaldir) sa att om ni inte vaccinerar er och blir sjuka får ni ta sjukkostnaden själva . Det var ett skämt förstås men det börjar nästan likna verklighet.

I denna lilla familj kämpar vi på medelst Ipren och varma drycker. Ingen kräksjuka men akutbesök till jourtandläkaren. Inte så lätt och veta om man har influensa eller ont en tand när allt i kroppen värker. Jag är så imponerad av Lasse som gick med sin spruckna onda tand i 4 dagar utan att klaga på annat än förkylning! Jag hade säkert åkt ambulans till närmaste sjukhus.
Men ändå.. fastän julhandeln räddas av en skenande Ipren försäljning och förkylningarna i det närmaste känns oövervinnliga finns det ändå något hoppfullt i luften.

Man kan märka det om man skrapar lite försiktigt. Man kan skönja de där ömma banden, en slags sammanhållning grupper emellan i samhället som får oss att kämpa.
Sammanhållningen och kämparandan finns där mellan dem som slåss som dårar i Rosengård, vi vanliga fattar inget.
Sammanhållningen finns mellan dem i Älvdalen som röstade fram Larz-Kristerz som vinnare i dansbandskampen , vi vanliga fattar inget här heller.
Hörde kommunalrådet som tackade alla som stöttat oss!! Kommunalrådet känner sig som en i bandet. Hmm.

Men vi vanliga! Vad håller oss samman? Jo vi skickar julkort till varandra för att skicka omtanke och kärlek. Vi köper våra kort för att stödja Rädda barnen för 20kr st och upptäcker att bara 63 öre av den summan går till Rädda barnen!
Lasse sa nyss att vi borde beställa något hos KameraExperten för det är ju uppenbart att det går dåligt för dem!

Ja här är i alla fall två som vägrar att ge upp hoppet. Så länge som vi sett fram emot denna dag, det har ju verkligen vänt…det blir ljusare och ljusare för varje dag och en GOD JUL blir det. Det är vi säkra på.

Men man borde kanske ha vaccinerat sig mot något ändå?

0 comments:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails