onsdag 3 december 2008

Skägget i brevlådan...


Såg 2008 års julkalender för TV igår, 2 ggr! Det var en smärtsam upplevelse! Första gången såg jag någon minut vid sjutiden på morgonen, helt outhärdlig! Slog genast av TVn, drog tom ut kontakten.

Sen gick den i repris på bästa sändningstid på kvällen! Tänkte att jag kanske ska ge den en längre chans, men tvivale stod bara ut ytterligare en minut!

Vad är de serverar våra barn? Ska vi betala för det här? Har det sjunkit så lågt? En kräksoppa av skrikiga färger och dumma kommentarer, ett barnprogram i sin mest banala form skrek jag rakt ut. Lasse mitt alter ego ,som alltid håller med mig, hejade på om dråpligheterna som dragits så många gånger att de aldrig mer borde uttalas.

Så höll vi på till vi lyckades besinna oss och kom på att vi faktiskt inte är målgruppen för Skägget i brevlådan, inte ens våra barn eller knappt deras barn heller. Tills vi kom på att den yngsta generationen som bäst går i livets slap stick-skola kanske uppskattar den mer än vi, då bytte vi kanal.

Men göta petter vad Teskedgumman var bra!
Det var kvalitetsprogram av den bästa sorten det. Ja av sådant slag att vi uppskattar den 40 år senare, kanske tom längtar efter att få se igen.

Kan bara inte låta bli, att lite elakt fundera om Skägget i brevlådan kommer att fastna lika hårt i hjärtan på dagens barn som Birgitta Andersson och Carl Gustav Lindstedt som gumman och gubben i Teskedsgumman gjorde på oss?

Där kan man snacka om trollbindande julkalender! Då bytte man inte kanal inte ...inte för att det fanns någon annan kanal att byta till...

Men det var julkalender som hette duga!

0 comments:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails