lördag 13 december 2008

Drömmar med vingesus...



13 december, det är Lucia och det ligger 20 cm snö på marken. Hur lussinuttigt kan det bli?

Okej Lucia eller Luciorna är med i TV men mycket av media utrymmet går till Idol och idolvinnarens drömmar om framgång.
Måste bara få göra några reflektioner.
Först hur stort är det egentligen? Hela Sverige sitter med mobiltelefonerna och trycker febrilt på knapparna. Men när På Spåret började i SVT bytte folk gärna kanal. Vi gjorde det! Vips var Idol borta med vinden. Med över 2 milj tittare /prgm är På Spåret Sveriges mest sedda program trots hypen kring Idol i TV och tidningar.

Men Idol alltså. Vad är mening med Idol egentligen? Underhållning för svenska folket under mörka höstkvällar på bekostnad av förnedring och offentliga sågningar av människor som gärna vill få chansen att bli stjärnor? Av alla de som sökt och tagit sig till finalen är det få som har lyckats. Att man inte kunna vaska fram en super idol under 5 säsonger, tyder bara på att förnedringen är viktigare än att någon ska lyckas. Så är det så intressant att man bänkar bort varje fredag kväll under hela hösten? Skulle inte tro det.

Vidare, vem var som vann? En maltes? som i sitt hemland redan är kändis! Han har ju deltagit 2 gånger i melodifestivalen på Malta? Är det meningen att redan proffs ska få delta? Då skulle ju en sån som t.ex. Sonja Aldén eller Sanna Nielsen som har en suverän röst, skriver texter och också deltagit i Melodifestivalen men som behöver lite skjuts i karriären kunna komma och sopa banan i Idol! För mig känns det lite snett.

Visst okej är han duktig inge snack om saken men stjärna? Smörig Michael Bolton? Yjakk! Trodde den genren gått i graven redan på 80-talet. Personligen tyckte jag att Alice var en mycket värdigare vinnare. Hon känns fräsch och modern, intressant utseende, sjunger bra och har stjärnglans.

Det fanns andra deltagare som jag bara kan skaka på huvudet åt. Grabben Johan! urk…vilken gaphals, hua! Men han är ju så charmig! Jo alla smågrabbar är charmiga, det ligger i sakens natur men det finns ju de som kan sjunga också. Det kan inte Johan. Fattar inte hur han kunde röstas fram vecka efter vecka. Men det tog som väl slut när På Spåret började och föräldrarna bytte kanal och snodde teleforna för ungarna.

Nä jag kommer verkligen inte att söka efter någon av idoldeltagarna på You Tube i framtiden. Härmed lägger jag Idol i ”glömma bort facket” utan vidare kommentarer!
Eh.. tror jag gör samma sak med Bonde Söker Fru faktiskt.

0 comments:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails