söndag 1 februari 2009

Easy like a Sunday morning...

En fullbordad söndag morgon är att få sova ut, slippa stressa ut på långpromenad i råkylan , äta vad man vill till frukost, hur länge som helst. Läsa tidningen, fylla på kaffet/tet och glo på helgens repriser.
I dag gjorde vi det!

Vi såg finalen av körslaget igen. Lasse som hade varit ute kvällen innan hade inte sett det. Jag måste hur töntigt det än låter säga att jag lät tårarna falla för andra gången när team Hanna framförde Nesum Dorma. Så bra det lät, hur proffsigt som helst i mina amatör öron.
Så glad att Hanna vann men det hade ju inte spelat någon roll viket lag som vann för det var ju själva showen som sådan som var trevlig att titta på inte tävlingsmomentet.
Tror kanske inte heller att detta folkiga program drevs av tävlingsnerven. De deltagande verkade mest nöjda med att få medverka, sjunga och synas i TV och få njuta av de av Andy Warhol myntade berömda "15 minutes of fame", referande till den flyktigheten i kändisskapet och den fokus media ger innan den passerar och går vidare till nästa objekt.
Alla inblandade verkade himla glada iallafall, även de som inte vann och även jag.

Jag passade även på att kika in gulliga mulliga Morgan Allings fantastiska slowfox i Let's Dance. Han verkar så glad och tacksam över allt och det förtjänar han verkligen med det jobb han lägger ner på dansträningen. De gör de alla andra också förresten. Blir bara så förfärad över allt som händer, skador som drabbar de deltagande. De är ju bara 30 något år. Skrämmande!

Läste för inte så länge sen att vi är den första generationen som kommer att dö yngre än våra föräldrar. Ja, med det som händer i detta program, hjärtinfarkt och hjärnblödning förstår man att det är mer vanligt än vi fattar. Det är ju inte att stuka en fot precis.


Det finns så många som har åsikter om den här typen av program, som superseriösa nyhetsankaret för ekonomi på TV4 Rafaela Lindqvist. Hon skäms över sin kanal som sänder förnedrings tv som Körslaget och Let´s Dance. Hon skulle aldrig låta sin dotter se på sådant. Har hon aldrig hört talas om Big Brother eller Paradise Island eller vad det hette? Det skäms jag för. Stackars hennes dotter som måste växa upp till ekonominyheterna!


Hur som, det var en himla härlig och lätt söndag morgon!
Mera sådana dagar!

Lasse försjunken i morgontidnigen

Wilma och Kelly passar på att mysa på fällen

0 comments:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails