söndag 22 februari 2009

Kramgo snö..


Det är så härligt när det snöar stora tysta flingor och temperaturen inte visar mer än 0 grader. Det är precis så att flingorna inte hittar ner innanför kragen och man omedelbart känner sig ruggig utan allt känns skönt och lättsamt och man i lugn och ro kan lufsa omkring i det mjuka luddet som suger upp våra steg och dämpar allt ljud. Skogen känns trolsk i det vita.
Snön är precis så där krambar att man känner lust till ett gammeldags hederligt snöbollskrig. Hundarna far åt alla håll, fram och tillbaka, leker och trivs. Vi ser inga djurspår i den annars välbesökta delen av skogen. Varken rådjurs- eller vildsvinsspår finns i snön som fallit 15 cm det senaste dygnet, inte ens mästerspåraren Wilma verkar berörd av några lukter. Djuren står stilla i skogen under snöovädret.
Vi är för första gången ute i markerna med det senaste tillskottet i familjen, fyraåriga charmkillen Chess som sedan en vecka fått ett nytt hem hos stolta matten och hussen Lina och Andreas. Chess är en stadig och stabil, jättesnygg och väluppfostrad springer spaniel och jag är övertygad om att han kommer anpassa sig väl till familjen och hoppas innerligt att ta han vill ta oss alla till sitt hjärta så som vi redan har tagit honom till våra. Familjens andra hundar har i alla fall redan fullt accepterat honom.

Inte alla har det lätt att ta sig fram i kramsnö. Här har Kelly givit upp och blir räddad av Lasse


Fikadags i det fria för både människor och hundar! Lasse, Lina, Andreas och hundarna Wilma och Chess. Kelly tar det lungt i buren.

0 comments:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails