måndag 16 februari 2009

Vida vita vidder...



Disigt landskap mellan Åsele och Vilhelmina

En skön tröst de 11 timmar vi satt i bilen var att vägen hem var inte utan intryck! Annars var bilar bland de enda vi såg mycket av. Tyska bilar, snygga åk, blänkande och rena. Tyska bilfabrikörerna kör upp sina senaste märken för testning. Flera hundra av dem finns på de norrländska isvägarna just nu. Just i vårt område fanns Audi med sitt sällskap i vrålåk. De kom ofta i karavan som en kungakortege och visslade förbi i 190! Andelen nya fina bilar påminde mig lite om ett liknande område i Kanada, fast där var det amerikanska bilar. Tänkte flera gånger att bensinmacken i Slagnäs måste ha rykande åtgång på bensin. Det stod nämligen alltid en tysk Audi och tankade när vi körde förbi.


Hur som helst vår väg hem var disig. Molnen hängde så lågt att de bitvis trillade i backen. Vet inte vad fenomenet kallas för? Inversion kanske. I dessa dimbollar var temperaturen betydligt lägre och bilrutan fick snabbt en obehaglig ishinna som vi var tvungna att stanna för och skrapa bort.


Någonstans innan Storuman hittade jag denna "snöbåge"! Finare i verkligheten.

Snöig skog mellan Blattnicksele och Storuman


Snötäckt del av Ångermanälven mellan Åsele och Vilhelmina
Indalsälven vid Sillre

1 kommentar:

  1. :-)Som alltid är det fantastiskt kul och härligt att läsa dina målande ord! sen är det ju lite, kul att du vek dig för idén om en motionscykel. Hoppas att du får nytta av den :-)

    Kram K

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails