måndag 13 april 2009

Livet på en pinne...

Vi kan med gott samvete säga att vi också tillfört vår beskärda del av ägg, sill, lax och lammstekar till konsumtionstatistiken för denna påsk. Men våra fiskaransträngningar har kanske inte varit lika omfattande.
Inte för att vi inte vill men tiden har upptagits av oförutsedda händelser eller om jag tänker efter kanske var de förutsedda. Men optimistiska som vi var så tänkte att det fixar vi säkert. Det gjorde vi men det kostade en massa möda. Ett otal gånger har vi fått lyfta och gräva oss fram i snön. Igår fastnade vi 2ggr rätt dramatiskt i 30 cm djupt vatten mitt i en fjällsjö uppe i ödemarken 7 mil norr om Arjeplog.
Jag kommer aldrig att glömma hur min lilla hund modigt balanserade sig till fast mark i det smala spåret efter en med, på ena sidan alldeles för djup snö för henne på andra sidan en vallgrav av isvatten.
Annars är vädret mer än man kan önska sig och för folket här uppe är påsken högpunkten för vintern. Det annars så stillsamma livet vid vår älv, har sjudit av aktivitet. Snabba skotrar är lika vanliga här som snabba motorbåtar i skärgården. Det är fullt i alla husen, det är inte bara själva familjerna utan hela släkter, med mostrar, morfar och alla kusiner som firar påsk tillsammans med fiske, lägereldar och skotrar ute på sjöarna.

Lasse har hittat en bekväm ställning vid sitt fiskehål!
Full aktivitet på älven!

Boys will be boys! Vår unga skotermek kom förbi med sin kompisar. De hade bara tagit en tur på ca 16 mil med sina "crosskotrar"

Tur att de har en pappa som har en lastbil med kran så att transporten av skoterar inte blir så jobbig! De här vår närmaste granne!

Ah, i Norrbottens friskaste kommun!

0 comments:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails