måndag 22 mars 2010

Kom våren av sig?


Snö, regn och slask, allt det som vi sluppit hela vinter har vi fått nu, när årstiderna skiftar så får vi tåla det eller?
Enda trösten är väl att aldrig har skidbackarna varit så fina som just nu. Men vad har jag för nytta av dem nu när foten är i bagage och jag haltar fram i slasket och har ont och är sur.
Nu har vårdagjämningen varit så var är alla vårblommorna, tussilagona och vitsipporna?

Den som väntar på något gott...äh det känns som att snart är till och med hoppet slut, när blir det egentligen vår?
Vi pendlar mellan hopp och förtvivlan, varmt och kallt men aldrig sju dagar noll grader eller över.

Jag har installerat värsta iPhone-appen som jag zappar på varje dag, Klart.se för att se när våren egentligen ska inträffa hos just mig.
Jag kollar in medeltemperaturer, högsta, lägsta, nederbörd, moln, vindhastigheter, ytvattentemperaturer mm mm men det tycks inte hjälpa eller...kanske nästa vecka när påsken inträffar kanske kanske säger prognosen kan nollan hållas under sju dagar. Jag tvivlar!

Jag lyssnade på det första Odla med P1 i morse, tröstlöst, någon hade begravt sina fröer i snön, en enstaka hade börjat plocka med sina pelargoner.
Jag får nyhetsbrev från Odla.nu Din trädgård på nätet som vill att jag ska köpa mina rosor nu, de tröstar med att just de varianter som de presenterar är härdig till zon 7. Det känns snarare att vi skulle behöva snöväxande rosor. Struntar nog i rosorna ett tag till, jag har fortfarande mer än 60 cm snö över de jag har. Läs i stället denna artikel Vad signalerar din fönsterbräda

Men men det är mindre än 10 dagar kvar till skärtordagen och jag har lämnat in mina knivar på slipning.
Ja, inte för att rispa med om någon tror det men för att kocka med.
För påsken är ju den största mathelgen på året, större än julen och jag ska laga mycket god mat.
I år ska jag nog trösta mig med att påskpynta mer än vanligt också, har förresten redan plockat fram påskäggen och ägg-målarkitet.
Den här handmålade Babushkan önskar jag mig till min födelsedag i morgon, hönsmamman med tre ägg innuti, hur gullig är inte hon?


0 comments:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails