onsdag 28 oktober 2009

Oktoberkväll på Östermalmstorg



Östermalstorg by Pia Ehrenpreis

Så snart vi befann oss innanför tullarna, kände vi köpbegäret ta ett strupgrepp om oss men vi stretade emot och lyckades lösgöra oss endast tack vare hungern som för tillfället var större än köplusten.

En rätt kylig och helt vanlig vardagkväll vid nittontiden på Östermalmstorg. Kontoren har stängt, Hallen håller på att tömma sig på de sista kunderna, Åhlens har fortfarande öppet och bjuder till inköp och vi har fortfarande inte köpt något.

Vi hade just ätit och fikat bort några härliga timmar på Hallen och blev precis färdiga med vårt varande innan alla stressade människor sköljde in med sitt görande.
För att undgå den obehagliga känslan av sårbarhet över att inte riktigt ha fått kontroll över shopaholicen i oss stod vi ett tag utanför Hallen och kamouflerade oss i brottstycken av våra medmänniskors samtal.

"Varför skulle just han ta livet av sig?"

"Hej förlåt att jag är sen"
"Nej det gör inget alls, du ser stark ut!"

Vi  flydde in till mobilförsäljaren i hörnet för att komma undan alla samtal som vi inte önskade ta del av och trodde att vi där var räddade. Haha en mobilförsäljare knäckte oss inte  så lätt, desstuom hade vi inget behov av nya mobiltelefoner.
En halvtimme senare kom vi ut med nytt abonemang på 24 månader, en ny telefon, ett minneskort och en BlueTooth. Hade vi inte fått syrebrist och trots erbjudande om vatten där inne hos mobilförsäljaren hade han även lyckats sälja på oss förnyade mobila bredband.
Vad trodde vi om oss själva egentligen?


Hedvig Eleonoras torn lyser upp mörkret och inger hopp för morgondagen.


Den sista orken kopplas på i trötta fötter för att ila hem med middagen från Hallen.



Torghandlaren drar sin blomstervagn hemåt mellan bilarna.


Över östermalmstorg cyklande eller gående i all hast, grillens skylt inbjuder för en "life saver" på vägen.

0 comments:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails