söndag 25 oktober 2009

Äntligen vintertid!


Segelbåtar i vinteridé på stranden öster om Alexanderudden

Sommaren är märkbart över, avtrycken efter sommarens alla gäster har antingen regnat bort eller blåst bort och den får säga vad den vill om sommaren och dess turister, jag säger i alla fall att det är skönt att de och spåren är borta. Det är inte av missunnsamhet eller att jag inte vill dela mig men sommaren här är som att leva i en hysterisk familj på gränsen till sammanbrott så lite lugn och ro med nära och kära är välkommet.

Det lilla samhället har blivit sig självt igen och andas lugn.
Alla känner återigen alla, man nickar och ler och man pratar lågt med varandra om vardagligt saker som man gör under lågsäsong. Till after work på Värsan under fredagarna klockan fyra samlas man för att checka av alla veckans samlade händelser och försäkra sig om att alla vet allt. Så är det bara och vi gillar att ha det så.

I morse vaknade jag nöjd över att ha fått sova 8 timmar i stället för de vanliga 7 och firande den återtagna vintertimmen med en TV morgon med frukost på sängen, lunch med väninna och en långpromenad kors och tvärs genom ön, under 2,5 timmar träffade vi inte enda människa.
Vintertid är inte så dumt det.


Vänner äter middag på Värsan


Kelly tar sovmorgon under varmt täcke


Tallbarr täcker den folktomma Trouvillevägen


På Oxudden har tången börjat flyta in



Alexanderudden sedd från öster

0 comments:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails