torsdag 14 maj 2009

Närproducerat? Javisst!

Vi har blivit lite om oss och kring oss, mer än vanligt faktistkt. Visst vi har fisk, vilt, svamp och bär frysara fulla. Det är så när man har en jägare och ivrig fiskare i familjen och visst köper vi också det övriga närproducerat och ekologiskt så mycket det går på ICA men för att vara riktigt på den säkra sidan att vi verkligen får det vi vill ha har vi börjat se oss omkring i trakten.
Alla har ju inte det så bra förspänt som de på Gotland som har de finaste gårdsprodukterna runt knuten och bor man i en storstad kan det vara rätt krångligt att ta sig ut till närmaste gård, där finns dock och tack och lov det trevliga fenomenet Bondens egen marknad På östermalm och söder slås stånden upp några perioder per år.
Men vill man så kan man även i en småstad. Vi skippar numer de synd att behöva säga, trista och smaklösa ekologiska ICA-äggen och köper istället ägg, gurka och tomater på Ostra gård. Man tar sina produkter lägger pengar i en låda och så är saken biff, jättegoda och billiga.
Om är riktigt fiffig kan man också köpa sitt kött på gårdar i närheten där man bor.
Man behöver alltså inte åka ända till Gotland för att få bli en sund medborgare och köpa närproducerat och samtidigt få åtnjuta en härlig ekologisk gårdslammstek, den kanske går att finna alldeles runt knuten.
Kolla in denna sida: Bonden egen för din alldeles egna lokala producent och hitta dina läckerheter där, det har jag gjort.

0 comments:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails