Jag är nu inte direkt nybörjare när det gäller rå mat, för ett par år sedan levde jag fyra månader på ickeprocessad mat, rå mat ekologiskt naturligtvis, 15 kilo lättare och hade aldrig mått så bra.
I dag känns det verkligen som man gått ner i träsket, det är kanske bara att erkänna att man är en sugerjunkie, helt fastvuxen i sockerträsket.
Det är rätt hemskt egentligen att få det så rakt i ansiktet, men drogen socker är nog den farligaste vi har.
Jag har nästan daglig kontakt med min väninna och då jag bekänner alla mina synder och får uppmuntrade peptalk tillbaka men det tycks inte hjälpa. Jag kan äta en hur nyttig måltid som helst för att sedan få ett vansinngt sug efter något sött, den kraften går inte att stilla med några klemetiner och apelsiner.
Vad har jag ätit för nyttig rå mat under den gånga veckan? Jag har groddat mandlar, bovete, dinkel och alfaalfa (det tar sin tid att grodda) vidare har jag provat att äta nötgröt på mandel, solrosfrön och sesamfrön och apelsin, det var helt oätbart. Jag har gjort havremjölksdrinkar (inte helt rått efterom havremjölken är pastörierad) med hallon, banan, avocado och broccoli det har funkat sen har jag ätit bovetevälling allt utan upphettning. Man kan ju fråga sig varför man äter rå mat?
Svaret är ju naturligtvis enkelt, för att få i mig en balanserad måltid med så mycket nyttigt som möjligt dvs rätt sorts energi i form av kolhydrater och fett och bli mätt på mindre mängd mat för alla blir ju inte antagna till Robinson för att späka sig själv i svältkur i nationell television.
Nu ska naturligtvis inte all mat ätas rå, det finns för kroppen skadliga ämnen i rå mat också men i liten mängd och kortare perioder klarar säkert kroppen av en dier på rå mat.
Bara för att det har fungerat så dåligt den gånga veckan tänkte jag nu vrida till min mathållning ännu mer.
Nu blir det ännu mera rå mat, kanske inte enbart men mitt mål är en 10 dagars detox på rå mat, får se när jag kommit så långt, i juni kanske?
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0cfDMHdnJ9RiRB5MlBVR2K1Cx80TJGMEOTu1hwwY_6TR2kVOY9sXh2tG45GKZBDjc_p93xua5fOUu5tD50U2chZc4367OOrlFnP-4J2B1jORg2GZ2t9DqLQb9xrZREz_G-UsssuHTg7w/s320/bovete.jpg)
Det har jag gjort, lätt som en plätt.
Här är en bra site att ha som sin hälsobibel Hälsosidorna -alterntivet för helhelthälsa, bara att lägga in bland "favoriter", här finns mycket matnyttig läsning allt från kost och näring till detox. Kolla in sidan med näringsinnehåll på våra vanligaste matvaror ex vilka nötter som är nyttigast.
Här är också en länk sida i Aftonbladet om alternativ till ris och potatis, bland anat dinkel.
Dinkel är ett bra alternativ till det vanliga vetet som finns i mycket av vår mat. Dinkel är samma sak som speltvete, dinkel har mer mineraler och järn än vanligt vete och dessutom en annan glutensammansättning som kan vara bra tänka på.
Här kanske du kan få lite stöd och tips:
SvaraRaderahttp://rawfood.egetforum.se
:)