fredag 7 maj 2010

Säg hej till Esther!

Esther 9 veckor

För två dagar sedan fick lilla kavata Esther flytta hem till oss och lyckan hos nya matten var fullständig.
Den här lilla damen är modig och nyfiken även när världen blev ofantligt mycket större än den trygga gården på Islinge Udde på Lidingö där hon föddes den 27 februari.

Matte Maria Landergård och hundmamma Olga från Schauzi Hero´s fina kennel kom tillsammans med den lilla och gjorde henne hemmastadd hemma hos oss. 
Kellys många leksaker kom väl till pass och med blixtens fart spreds alla leksaker över hela våningen.
Sen var det dags att koka majsvälling och ta undan mattor och lägga ut tidningar, än så länge är det lite tidigt att utsätta den lilla valpisen för allt stort och farligt på gatan, bilar och bussar och allt buller och bång.

Vi beslöt oss för att åka till Eskilstuna för att Esther skulle få lite lugn och ro. I huset istan håller de som bäst på med att knacka in plattor på innergården, slagborrar och sågar som låter, ute på Strandvägen bryter man som bäst upp hela gatan för för att göra nya spår för spårvagnen alltså allt för mycket stök för en som är alldeles ny i världen.

Esther har fått namnet Esther Williams, mamma till Esther är den välmeriterade svenska championen Olga Of The Opera född på Schnauzi Hero's kennel och pappa, den ryska Mini Maksi Ostin med internationella certifikat  född på  kennel Mini Maksi, numer på ArbaQs kennel.

Ester är en välskapt flicka med ett fint lynne, nyfiken, orädd och social utan att vara överenergisk.Hon har sträv och fin päls.pappa Mini Maksi är lite åt det mörkare hållet så vi får se vilken färg Esther får när hon växer till, just nu är hon väldigt mörk, mamma Olga är mellangrå.


Den andra morgonen är man redan hemmastadd med nya matte och husse och man gosar sig gärna bland täckena.

Esther med mamma Olga de första minuterna i nya hemmet.

Den första morgonen i mattes säng känns trygg.

Knappt större än sina leksaker hälsar man här på nya husse som precis kommit hem.
Wilma är lite skeptisk till den nya och håller sig på sin kant.

1 kommentar:

Related Posts with Thumbnails