lördag 14 maj 2011

Vart tog våren vägen?

Jag kom på mig själv igår att jag redan börjat tänka jordgubbstankar. Började liksom per automatik planera midsommar och jordgubbstårta.
Det måste vara vädret som orsakat att min hjärna redan gått in i sommaromloppsbanan.
I går upptäckte jag att alla vårblommor, tusslilago, blåsippor blommade ut på nolltid och vitsipporna sjunger på sista versen, rabarbern blommar och jag har kommer säkert missa liljekonvaljerna också.

Stressad slängde jag mig i bilen för att skynda mig in till växthuset och köpa fröer till alla rabatter som gapar tomma. Håller på att missa alla sommarblommor och de härliga ringblommor till
sensommaren.
Hemma igen genomsvettig av stressen med planeringen av rabatterna beställde jag en grillad kyckling av min grill master till fredagmiddag.
Till kycklingen skar jag i hop en krispig jordgubbssallad med grillad
grön sparris och balsamico reducering. Friskt och fräscht med ett
glas kallt vitt vin.
Eftersom vi i all hast beslutade för att kasta om kosthållingen från tung vintermat till någon enkel GI eller LCHF-diet då den planerade "komma i form i vår-kampanjen" praktiskt taget strålade bort i solskenet blev det ingen dessert.
Istället unnade vi oss några bitar av den fantastiskt goda och handgjorda hjärtdekorerade chokladen från Emils Gustav, ja eh kanske gick hela kakan åt om sanningen ska fram.

0 comments:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails