tisdag 28 september 2010

Krispig dag i skärgården



Anländer tidig morgon till ön, hamnen är till det närmaste folktom.
Inte en endaste turist så långt ögat kan nå, endast välkända
profiler som väntar på tidig morgonleverans.
Det blåser friskt denna dag och varenda tall vajar i vinden men solen ger ett sken som man bara kan uppleva så här års, solen lyser upp havet så man kan se konturerna på havsbotten. Ute på havet är det skumkammar överallt, vågbergen slutar vid klipporna och slukar dem hela. Den vind som slår in är vad en sjöfarare skulle kalla kultje.
På min tomt är det för en gång skull rätt behagligt att vara, i alla fall för den här årstiden, det blåser nord-nordost och jag sitter ett slag i hammocken och förundras över att jag kan sitta som i stormens öga och tycka att det är rätt trevligt. En kopp kaffe hade varit trevligt men jag har precis avslutat den sedvanliga lunchen på Värdshuset. Jag förundras också även att mina penséer fortfarande blommar, sedan plockar jag in den sista rosen och gör upp en värmande brasa till mina hundar.

2 kommentarer:

  1. Krispiga vindar kan kännar ända hit...Skönt att du får lite tid att njuta i ett mindre vind läge. Måste blåsa mycket på Lilla stranden, eller. Det har blåst mycket här på L-Ö och kan bara ana hur mycket mer på min lilla kulle. Ha det skönt....KRAM, H

    SvaraRadera
  2. A great wind is blowing, and that gives you either imagination or a headache. (Catherine the Great)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails